Categorie
 
 
 
 
 

Cum să aveţi grijă de pantofii dumneavoastră şi cum să vă impregnaţi pantofii?

De ce fel de produse aţi avea nevoie pentru a vă îngriji pantofii?

Ştiţi cum să aveţi grijă de pantofii din piele normală, suede sau nubuck? Chit că unele materiale pot fi curăţate şi cu ajutorul săpunului şi a apei, vă sfătuim să investiţi în produse calitative pentru pantofii confecţionaţi din piele naturală. Deja există astfel de produse pe piaţă. Unele dintre ele sunt create doar pentru un anumit tip de material, ca de exemplu pielea. Altele se potrivesc pentru mai multe tipuri de materiale.

Spray-urile de impregnare sunt de asemenea versatile şi pot fi utilizate cu orice tip de pantof. Cu toate acestea, puteţi impregna pantofi din piele cu ceară sau grăsime. Produse similare sunt de asemenea potrivite pentru pantofii confecţionaţi din piele fină. Impregnarea cu ceară nu este exclusă pentru pantofii din piele şlefuită, însă ar trebui să luaţi în considerare că pantofii vor deveni mai închişi la culoare şi vor căpăta un luciu mai puternic.

Pe lângă soluţii, spume, creme şi spray-uri, adăugaţi şi o perie bună sau o soluţie ce conferă luciu pantofilor. Un spray antibacterian pentru pantofi este de asemenea de ajutor când vine vorba de mucegai şi miros neplăcut.

Cum să aveţi grijă de pantofii pe care îi purtaţi acum?

Baza unui pantof bun stă în curăţarea regulată a acestuia. Ştergeţi-l de praf şi murdărie cu ajutorul unui burete sau a unei lavete. Pentru o murdărie puţin mai serioasă, puteţi folosi perie şi detergent. Majoritatea pantofilor nu pot fi băgaţi în maşina de spălat! Puteţi face asta doar dacă sunteţi siguri că nu veţi distruge pantoful. În momentul curăţării, nu uitaţi de partea din interior a pantofului, unde murdăria şi reziduu de transpiraţie se depun de obicei. Spălaţi interiorul pantofului de câte ori aveţi ocazia cu ajutorul unei lavete înmuiate în apă călduţă. Unele tălpi interioare detaşabile pot fi curăţate în maşina de spălat.

După curăţare, lăsaţi pantofii să se usuce bine. Evitaţi sursele directe de căldură precum radiatoare electrice, sobe sau cuptoare. O astfel de metoda de uscare ar putea să distrugă pantoful. Uscarea treptată la temperatura camerei, într-o încăpere bine-ventilată sau chiar pe balcon este o metoda mult mai buna.

Este recomandat să aşteptaţi să se usuce bine şi partea interioară a pantofului, de asemenea! Puteţi folosi ziare veçhi sau un uscător electric de pantofi. Este în mod special folositor pentru pantofii de iarnă. În plus, unele modele (numite ionizatori de aer) nu doar că usucă pantofii, dar îi şi dezinfectează şi îi scapă de mirosul neplăcut.

Cum să impregnaţi pantofii?

Cea mai uşoară metodă este să aplicaţi un spray de impregnare. Agitaţi sticla bine înainte de utilizare. După aceeea, daţi cu un strat subţire de spray pe întreaga suprafaţă a pantofului. Păstraţi o distanţă considerabilă între spray şi pantof! Distanţa recomandată este între 20-30 cm. Puteţi repeta procesul de 2-3 ori. Acest lucru va face ca impregnarea să aibă un efect şi mai vizibil. Aveţi grijă însă, căci mirosul spray-ului s-ar putea să fie unul neplăcut! Aşadar, nu îl folosiţi înăuntru, ci mai degrabă afară, pe un balcon sau cu un geam deschis.

Dacă vă decideţi să îi impregnaţi cu ceară, veţi avea nevoie de un burete sau de o lavetă moale.  Întindeţi ceara pe întreaga suprafaţă a pantofului. Acordaţi atenţie în special cusaturilor şi crestaturilor. Efectuaţi acest proces la temperatura camerei. Dacă ceara este prea tare, puteţi să o încălziţi cu ajutorul unui uscător de păr. După impregnare, lăsaţi patofii să se usuce bine din nou.

Cât de des vă impregnaţi pantofii?

Asta depinde de anumiţi factori. În special pentru cizmele de iarnă, care prind mai mult contact cu apa, vă recomandăm efectuarea primului tip de tratament cât mai curând posibil, dacă se poate chiar pe pantofii proaspăt cumpăraţi. După aceea puteţi să îi impregnaţi când simţiţi că este necesar. În împrejurimile umede de câteva ori pe săptămână, iar în cele mai uscate puţin mai rar. Materialul pantofului este de asemenea important. În timp ce materialul sintetic nu va avea neapărat nevoie de impregnare, pielea suede necesită o impregnare frecventă.

Cum să aveţi grijă de pantofi când nu este sezonul lor?

Ştiaţi că este foarte important modul în care vă depozitaţi pantofii, deoarece acesta poate să afecteze durabilitatea lor? Da, exact! Aşa că puneţi-i mereu într-un mediu uscat, bine-ventilat pentru a-i lăsa să respire. Evitaţi pungile de plastic! Utilizarea lor va încuraja bacteria şi mucegaiul să se devolte. Nu vă lăsaţi pantofii în lumină directă totodată. Ar putea să se capete o culoare uzată. Puteţi să introduceţi ziare uscate sau şerveţele pentru pantofi în interiorul lor. În acest fel îşi vor păstra forma originală. Mirosul neplăcut şi mucegaiul pt fi evitate cu ajutorul unor absorbante pentru mucegai şi mirosuri neplăcute sau chiar cu pliculeţe de ceai.

Deja ştiţi răspunsurile la întrebările legate de cum să aveţi grijă de pantofii voştri, cum să vă impregnaţi pantofii şi cum să le extindeţi durabilitatea. Colecţia voastră de pantofi este în mare parte alcătuită din pantofi sport? În cazul acesta, citiţi ghidul care vă va explica pas cu pas cum să aveţi grijă de pantofii voştri sport.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Full (Desktop) version