Categorie
 
 
 
 
 

Membrana Tex În pantofi - despre ce este vorba?

Odată cu venirea iernii, și nu numai,  atunci când alegem pantofii, trebuie să ne gândim întotdeauna la un factor cu care nu ne întâlnim prea des în lunile de vară – impermeabilitatea, rezistența la apă și membrana ” hidrofugă”. Deși acești termeni par a fi identici din punct de vedere semantic, există mici diferențe între ei, iar dacă doriți să alegeți  pantofi cu adevărat de înaltă calitate dar și cei mai potriviți pentru Dvs, ar trebui să întrebați despre aceste diferențe.

Odată cu venirea toamnei, când ploaia, vântul, gerul și zăpada alternează în orice ordine, cu toții ne dorim pantofi care nu doar să acopere picioarele, ci și să le protejeze. Nu ne dorim să purtăm pantofi uzi și să avem degetele înghețate. În acest context, tehnologiile TEX-membrane sunt adesea folosite pentru a preveni aceste neplăceri apărute odată cu sosirea frigului.

 

CEA MAI CUNOSCUTĂ MEMBRANĂ TEX

Cea mai cunoscută tehnologie TEX înregistrată este, bineînțeles, GORE-TEX. Pe lângă aceasta, însă, și alte mărci au adoptat un brevet pentru "membrane care respiră". În magazinul nostru online, de exemplu, pe lângă GORE-TEX (reprezentat de Ara), veți întâlni și J-TEX (marca M&G) sau alte modele cu membrane TEX (Rieker, Skechers, Caprice). Despre ce este vorba în cazul pantofilor TEX? De ce avem nevoie de ei?

În primul rând, membrana TEX este impermeabilă. Este lider absolut în ceea ce privește protecția împotriva umezelii. O veți aprecia la munte în pantofii de trekking și sport, în oraș în pantofii de zăpadă sau pur și simplu atunci când vremea se schimbă și  pantofii dumneavoastră trebuie să fie "impermeabili".

Întâlnim tehnologia GORE-TEX și în îmbrăcăminte sub formă de veste de vânt impermeabile. Cu toate acestea, bineînțeles, suntem interesați în special de pantofii de calitate. Cheia succesului este membrana TEX, care este alcătuită din miliarde de pori pe centimetru pătrat. Fiecare dintre acești pori este de 20.000 de ori mai mic decât o picătură de apă. Așadar, umiditatea nu are nicio șansă! Cu toate acestea, membrana TEX este, de asemenea, ingenioasă, deoarece porii menționați, pe de altă parte, sunt de 700 de ori mai mari decât moleculele de vapori de apă. Acest lucru permite evacuarea ușoară a transpirației. Așadar, materialul este capabil să respire, iar picioarele dumneavoastră au parte de confort.

Membrana "hidrofugă" tratează umezeala în mod similar cu impermeabilitatea, dar nu asigură o barieră 100% împotriva pătrunderii umezelii în pantof. Este utilizată în producția de îmbrăcăminte sportivă, unde este nevoie de protecție împotriva vântului sau a precipitațiilor, dar există cerințe de  stil și confort, la care producătorii trebuie să se adaptează.

Dar să ne întoarcem la pantofii cu GORE-TEX sau J-TEX, etc.

Membrana TEX este un strat ultra-subțire între materialul exterior al pantofului și căptușeala din piele sau lână din interiorul acestuia. Membrana este hidrofugă la exterior, dar permite umezelii să iasă în direcția opusă, dinspre picior spre exterior prin membrană. Rezultatul este faptul că piciorul respiră dar și asigurarea unui climat sănătos al piciorului. Așadar, dacă ar trebui să rezumăm motivele pentru care să alegem pantofi de iarnă, toamnă sau primăvară cu această tehnologie:

1. Păstrează picioarele uscate și calde

2. Respinge apa

3. Are proprietatea de a respira

4. Creează un climat sănătos pentru picioare

 

ÎNGRIJIREA PANTOFILOR TEX

Este inutil să subliniem faptul că pantofii TEX au nevoie de îngrijirea potrivită. Cu toții dorim  să păstrăm pantofii de calitate cât mai mult posibil. În cazul acestui tip de încălțăminte, este important să folosiți o impregnare fără silicon, deoarece siliconul poate astupa porii membranei TEX și poate împiedica asigurarea unui climat propice piciorului. Alegeți produse de impermeabilizare, potrivite pentru pantofii și cizmele cu membrană TEX. Pentru ca membrana să fie pe deplin funcțională, aceasta trebuie curățată în mod regulat și nu trebuie lăsată să se ude în mod inutil. Pantofii uzi trebuie să fie uscați în mod natural. Niciodată pe radiator sau calorifer, acestea deteriorând membrana  TEX  și în același timp uscând și degradând pielea.

Pielea poate fi tratată cu spray cu ceară de albine, deoarece este ușor de dozat și menține elasticitatea și aspectul deosebit. De asemenea, poate reda strălucirea pantofilor.

Dacă doriți să experimentați pantofii TEX , aveți încă o șansă de a cumpăra pantofi de sezon cu super reduceri în magazinul nostru online.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Full (Desktop) version