Categorie
 
 
 
 
 

Cum să uscați rapid pantofii în mod eficient și delicat

Tehnica corectă de uscare a pantofilor

Deși poate nu pare la prima vedere, la primul semn de umezeală, cel mai important lucru este să îndepărtați branțul din interiorul pantofilor. Apoi începeți să uscați exteriorul pantofilor. Folosiți un prosop sau o cârpă uscată pentru a șterge exteriorul pantofului și a îndepărta excesul de umiditate.

Dacă este posibil, așezați cizmele la soare, descheiate pentru a asigura o circulație cât mai bună a aerului. Uscarea naturală la soare este cea mai bună metodă de uscare a încălțămintei. Soarele nu numai că scoate în mod natural excesul de umiditate, dar dezinfectează și elimină mirosurile neplăcute.

Cum să uscați rapid pantofii în mai multe moduri

Dacă nu puteți lăsa pantofii să se usuce natural la soare, puteți folosi un uscător de păr, un radiator sau îi puteți pune în uscător.

Îndreptați uscătorul de păr spre interiorul pantofilor. Acest lucru va îndepărta umezeala, dar aveți grijă să uscați pantofii la o temperatură sigură și de la o distanță optimă. Nu folosiți temperaturi prea ridicate, deoarece ați putea deteriora materialele din care este fabricat pantoful.

Puteți, de asemenea, să vă uscați pantofii la mașina de uscat haine, dar asigurați-vă întotdeauna că sunt potriviți pentru acest lucru. Pantofii din piele și pantofii cu talpă de gel cu siguranță nu au ce căuta în uscător. Puneți pantofi curați în uscător. Scoateți șireturile și uscați-i la o temperatură scăzută, maxim medie, timp de 60 de minute. Nu uscați pantofii singuri, puneți cel puțin un prosop în uscător.

Nu permiteți ca umezeala să vă compromită pantofii

Există materiale care pot absorbi eficient umezeala dacă le puneți în interiorul pantofilor dumneavoastră. Vă putem recomanda de exemplu hârtia.

De asemenea, vă puteți umple pantofii cu ziare, hârtie sau prosoape de bucătărie înainte de a-i pune în garderobă până sezonul viitor. Acest lucru vă va asigura că sunt mereu uscați și se vor menține în condiții optime. Acest lucru este valabil mai ales pentru cizmele de iarnă pe care nu le purtați cea mai mare parte a anului.

Sarea de bucătărie vă va ajuta, de asemenea, să eliminați umezeala din cizme, fie ca măsură de precauție, fie atunci când ați călcat într-o baltă sau v-ați udat.

Împachetați sarea într-o pungă de pânză. Dacă vreți ca, capacitatea de absorbție să fie și mai mare, folosiți sare grunjoasă. De asemenea, verificați-o în mod regulat și reumpleți punga cu sare dacă este necesar.

Noi tehnici de uscare a pantofilor și prevenire

Lumina infraroșie elimină umezeala din interiorul cizmelor fără a utiliza temperaturi ridicate, reducând  la minimum riscul de deteriorare a materialului. De asemenea, va elimina mirosurile neplăcute. Ultrasunetele pot fi la fel de eficiente.

Deși tehnicile moderne de uscare a încălțămintei sunt rapide, prietenoase cu materialul și sigure, este posibil ca acestea să nu fie pe deplin accesibile consumatorului mediu. De aceea, este important să vă asigurați că nu trebuie să uscați deloc pantoful. Folosiți spray-uri de impregnare care vor crea o peliculă protectoare pe pantof. Impregnarea va proteja pantoful de ploaie, murdărie și alți factori externi și, de asemenea, va prelungi durata de viață a pantofului.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Full (Desktop) version