Categorie
 
 
 
 
 

Aveți piciorul lat? Chiar și pantofii tăi se pot potrivi perfect!

Toate poveștile cu pantofi încep cu Cenușăreasa. La fel și postarea noastră de astăzi. O poveste despre picioarele late și despre cum să alegeți pantofii potriviți pentru picioarele Dvs nu tocmai ”perfecte”.

Aparent, Cenușăreasa avea picioarele foarte înguste (în mărimile noastre am marca-o cu litera E). Celelalte doamne care nu erau preferatele prințului s-ar fi încadrat, evident, într-o lățime europeană standard G sau într-o mărime extinsă H. Surorile Cenușăresei ar fi suferit probabil de vânătăi, crampe la picioare sau, în cazuri extreme, de monturi din cauza alegerii greșite a pantofilor. Pantofii prea strâmți cresc posibilitatea de transpirație și riscul de infecții bacteriene. Pe de altă parte, dacă pantofii sunt prea largi, aceștia nu vor fixa piciorul în mod corespunzător, cauzând fricțiune atunci în timpul mersului și putând duce la răni și bătături. Așadar, care este alegerea cea mai bună? Prinderea degetelor de la picioare în pantof trebuie să fie corectă dacă vrei să evitați afecțiunile menționate mai sus.

 

Aceeași mărime, formă diferită a piciorului

Două persoane cu aceeași mărime de pantofi nu au niciodată picioare identice. Ceea ce i se potrivește unei persoane poate să nu i se potrivească celleilate. Modul în care vi se potrivește pantoful este determinat de forma picioarelor dumneavoastră. Aceasta este influențată în special de lățimea piciorului în partea din față, în zona degetelor (locul cel mai lat), de circumferința tălpii și, bineînțeles, și de lățimea călcâiului.

Picioarele late necesită un calapod lat, în timp ce cele cu boltă înaltă au nevoie de o închidere flexibilă pentru o potrivire confortabilă.

Cum se măsoară corect lățimea piciorului?

Procedeți după cum urmează:

1. Înfășurați banda de măsură în jurul celei mai late părți a piciorului gol.

2. Așezați piciorul pe sol ca și cum ați sta în picioare în mod normal.

3. Marcați lățimea piciorului dumneavoastră în milimetri pe bandă.

4. Folosiți această măsurătoare pentru a determina lățimea pantofului de care aveți nevoie.

Nu uitați că un picior mai lat nu înseamnă că trebuie să cumpărați o mărime mai mare pentru confort. În acest caz, lățimea vi s-ar potrivi, dar pantoful ar fi larg și incomod. Concentrați-vă pe alegerea pantofilor cu o lungime standard a tălpii, dar cu un calapod mai lat pentru ca degetele să aibă suficient spațiu în față. În caz contrar, vă veți confrunta cu amorțeală în picioare, dureri, unghii încarnate. Așadar, alegerea unor pantofi mai lați, de înaltă calitate va fi o ușurare și un sentiment de confort.

Din păcate, nu există un tabel universal de măsurare a lățimii care să vă permită să determinați ce lățime aveți nevoie de la fiecare marcă de pantofi. Există branduri care au calapoade  speciale, datorită cărora chiar și clienții cu dimensiuni non-standard pot încălța confortabil pantofii. Trebuie doar să fiți răbdători și să găsiți ce vi se potrivește mai bine. În oferta Robelshoes, vă recomandăm să încercați colecțiile mărcilor Gabor, Ara, Robel și Josef Seibel, care folosesc versiuni mai late ale pantofilor lor. În multe modele, este disponibilă o talpă interschimbabilă pentru a compensa eventualele diferențe de lățime și înălțime a gleznei.

Vă puteți da seama că ați ales lățimea potrivită a pantofului verificând dacă partea cea mai largă a piciorului (în jurul tălpii) intră bine în pantof fără a fi nevoit să îl strângeți. Dacă pantoful este prea lat, piciorul se va deplasa înainte și călcâiul se va ridica din pantof.

Dacă pantoful nu este suficient de lat, pantofii se vor întinde rapid și se pot deteriora în scurt timp.

Materiale care vi se vor potrivi

Dacă aveți cerințe speciale în ceea ce privește lățimea pantofului, desigur, pantofii confecționați din materiale ușor flexibile, cum ar fi pielea naturală și pielea întoarsă, vi se vor potrivi cel mai bine. Aceștia au o anumită elasticitate, datorită căreia pot copia piciorul mai bine decât materialele "dure". Piciorul însuși se schimbă în timpul zilei, piciorul capătă volum mai mult seara decât dimineața, când e cald sau umiditate.

Un pantof lat este pur și simplu o versiune mai lată a unui pantof cu mărime standard, cu caracteristici mai largi decât în mod normal, cum ar fi spațiu mai mult oferit degetelelor de la picioare. Pantofii largi sunt, de asemenea, mai adânci de sus în jos, cu o înălțime ușor mai mare în zona călcâiului.

Pantofii largi tind să fie mai adânci și mai largi din față în spate, nu doar în partea din față a piciorului, deoarece picioarele late sunt de obicei mai înalte decât cele standard. Acest lucru înseamnă că, dacă sunt concepuți cu curele sau șireturi, aceste elemente vor fi mai lungi decât de obicei pentru a se adapta la circumferința crescută. Evitați pantofii cu curele înguste care apasă pe picior și provoacă disconfort. Alegeți mocasini adecvați, espadrile, balerini sau pantofi slip-on cu tăieturi mai lejere. Din punct de vedere vestimentar, trebuie spus că pantofii cu vârfuri ascuțite sau pătrate nu vă vor sta bine. Acest tip de încălțăminte lărgește optic piciorul și vă face picioarele să pară mult mai mari.

 

Pot purta pantofi lați chiar dacă nu am o problemă cu lățimea piciorului?

Dacă vă simțiți confortabil purtând pantofi lați, chiar dacă aveți picioare cu lățime standard, atunci nu este o problemă. De fapt, purtarea pantofilor cu lățime mare poate fi uneori mai confortabilă atunci când faceți plimbări lungi.

Dacă este sau nu o idee bună să purtați pantofi lați având picioare standard depinde, de asemenea, de activitățile pe care intenționați să le faceți.

De exemplu, persoanele cu lățime normală a piciorului nu sunt sfătuite să poarte pantofi lați atunci când participă la activități sportive, deoarece acest lucru i-ar putea face să cadă sau să le provoace dureri musculare.

În plus, dacă pantofii sunt prea largi, este mai bine să evitați să mergeți și să alergați pe suprafețe alunecoase sau denivelate, deoarece picioarele pot aluneca în interiorul pantofilor, provocând pierderea echilibrului și căderi. Pantofii cu talie normală sunt o alegere mai bună în aceste cazuri, pur și simplu pentru că vă vor ține mai bine picioarele.

Sunt pantofii lați indicați pentru picioarele plate?

Dacă aveți picioarele plate, puteți să purtați și pantofi mai lați. Cei care au picioare plate ar trebui să evite pantofii cu partea din față îngustă, deoarece picioarele plate pun mai multă presiune pe zona degetelor. Pantofii lați pot preveni crampele la degete.

În orice caz, pantoful potrivit poate fi făcut pentru fiecare picior. Este important să cereți ajutor atunci când alegeți pantofii. Suntem conștienți de acest lucru, motiv pentru care vânzătoarele din magazinele noastre sunt gata să vă ajute să alegeți pantofii perfecți. Chiar și atunci când faceți cumpărături online, puteți să cereți să vă fie livrată comanda la magazin (zona Slovacia) și să încercați prima dată pantofii comandați. Noi aducem Perfecțiunea la picioarele dumneavoastră.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Full (Desktop) version